25 Şubat 2011 Cuma

Soruya 'FRANSIZ' Kaldı..

  Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, G20 Dönem Başkanı sıfatıyla bugün Türkiye'ye ziyarette bulundu.Fransa Cumhurbaşkanı sıfatıyla ziyaret etmemesinden ötürü Hükümetin tepkisi gecikmedi ve Bakanlar ordusuyla Sarkozy'yi karşılamaya katılmadı.

 Köşkte yapılan basın toplantısı esnasında ise Sarkozy,Türkiye'nin Avrupa Birliği Tam Müzakere sürecini desteklemediğini bir kez daha belirtti.

Cumhurbaşkanlarının konuşmaları bittikten sonra sıra basın mensuplarının soracağı sorulara geldi.

Habertürk Gazetesi Muhabirinin sorduğu soru Sarkozy'yi oldukça şaşırttı.

Soru Şu Şekilde..

ORTADOĞU'DA TARİHİ GELİŞMELER YAŞANIRKEN AB'NİN BU GELİŞMELERİ YÖNLENDİRME KONUSUNDA HİÇ BİR ETKİSİNİN OLMADIĞI ORTADA. TÜRKİYE BİR MODEL İŞLEVİ GÖRÜYOR BU DURUM BÖYLEYKEN FRANSA'NIN AB ÜYELİĞİNE KARŞI ÇIKMASINI BİR VİZYON EKSİKLİĞİ OLARAK GÖRMÜYOR MUSUNUZ?

Sarkozy'nin cevabı ise bir hayli enteresandı.

'Bu soru için teşekkür ediyorum Cumhurbaşkanı Gül ne kadar güveniyor gazetecilere keşke Fransa'da da durum böyle olsaydı ülkenizi çok seviyorsunuz insan ülkesini severekte gazetecilik yapabiliyormuş demek ki' diyerek devam etti.

  Sarkozy önceki yıllarda yaptığı bir konuşmada 'Türkiye ben burda olduğum sürece Avrupa Birliğine giremez' demişti.Safkan Fransız olmaması ve Annesi Selanikli olmasına rağmen bariz Türkiye düşmanlığını anlamak oldukça güç..

Durum bu iken Hükümetin haklı tepkisinide yerinde buluyorum.Karşılamaya bir Bakan'ın bile gitmemesi ve sadece Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının gitmesi gözle görünen bir tepkiydi.

19 yıl sonra ilk defa Fransa Cumhurbaşkanı sıfatında ziyaret gerçekleştirdiğinin altını çizen Sarkozy ne hikmetse ziyaretini G20 Dönem Başkanı olarak gerçekleştirdi.

Geçmiş yıllara nazaran bölgede çok daha güçlü durumda ve gündem belirleyen ülke haline gelen Türkiye bu bakış açısını hiçbir ülkeden haketmiyor.

 Önemli bir avrupa ülkesinin ise, çeşitli kültürlere höşgörü göstermeyen ve saygı duymayan önyargılı yöneticilerden artık arınması gerekiyor

Halkına ya da belli etnik gruplara höşgörü göstermeyen ülkelere günümüzde ne olduğunu çok net birşekilde görmekteyiz.

Siz yine de bana birşey olmaz demeyin ve tedbirinizi baştan alın!!

Sevgiler;

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa