10 Şubat 2011 Perşembe

POLİSLERE ASKERLİK KIYAĞI

   10 yılını dolduran polislerin askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılmasını öngören tasarı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

   Meslekte 10 yılı tamamlayan polisler artık askere gitmeyecek.Polisler için müthiş bir avantaj sağlayan yasa için eleştirilerde mevcut.

  Polislerin askerlikten muaf edilmelerinin sebebi olarak 'Zaten vatana hizmet ediyorlar' kriteri göz önündeydi.Bu bakıçaçısı ise farklı eleştirileri ortaya çıkardı.

  'Maksat vatani hizmet ise bende milyonlarca TL vergi vererek vatana hizmet ediyorum ozaman bende askerlikten muaf sayılayım' diyenlerde mevcut.

Daha önce askerlik görevini yapmış polislerin ne günahı var diyenlerde çok.

  Polis olanlarla yapılan röportajlar da 'Üniversite okuyamadım,devlet zaten garanti,maaşıda fena değil' cevaplarıyla karşılaşmak mümkün.

 Ama okulunu başarıyla bitirmiş,vatanına yatırım yaparak istihdam sağlamış ve devlete vergisini düzenli bir şekilde veren vatandaşlar askerlikten muaf edilmiyor diyen de var.

 Türkiye'de normal askerlik süresi halen 15 ay.Üniversite mezunu yedek subay 12 ay.Kısa dönem ise 6 ay.Ozaman polislerin tahsil durumuna göre,askerlerin görev süresi boyunca maaş almamasını da göz önünde bulundurarak 15 ay ve ya 6 ay maaş almamaları gerekiyor diyen de var.Yani bir polis üniversite mezunu değilse,15 ay boyunca devletten maaş almadan polis olarak çalıssın diyorlar.

 Polis iken 'benden kralı yok' havasında, istediğini döven ve istediğine takan polislere; 'Bunlar anca askerde adam edilir' diyen de yok değil.


 Tartışmalara yol açan bu yasa hakkında yorumları sizin vicdanınıza bırakıyorum..

Sevgiler;

Etiketler: , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa