5 Şubat 2011 Cumartesi

SEÇİME RAMAK KALA...

    2011 Haziran seçimlerine sayılı günler kala,siyasi parti liderleri ne durumda olduklarını öğrenmek için çeşitli araştırma şirketleri aracılığıyla araştırma yaptırıyorlar.Araştırmanın konusu ise 'Bugün seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?'

  Ak Parti'nin yaptırdığı anketlere baktığımızda Ak Parti %50,CHP %25 gibi gözüküyor.CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin,bu anketin sonuçlarını görünce tabir-i caizse çıldırdı.

  CHP kanadının yaptırdığı ankette ise durum farklı.Ak Parti %40,CHP %30'larda..

  Burda dikkat çekmemiz gereken nokta başka aslında.9 yıllık doğrularıyla yanlışlarıyla bir Ak Parti iktidarı var.CHP'nin yaptırdığı seçimlerde dahi Ak Parti %10 ile önde.Burda dönüp CHP'yi sorgulamak gerekiyor.Hemde 'Yeni CHP' sloganıyla yola çıkmışlardı.Önder Ağabeylerini gönderdiler,Merkez Yürütme Kurulu'nu değiştirdiler ve Parti Meclisi'ni revize ettiler.Böylelikle Kılıçdaroğlu kendi kararlarını kimseye danışmadan kendi alacak ve bu kararları da uygulatacaktı.

  Baktığımız zaman revize edilmiş bir siyasi parti.Genel Başkanı'nın iktidar olursa yapacağı vaatlerde güzel.

  Peki revize edilmiş CHP, 9 yıldır iktidarda olan bu partiden neden fazla oy alamıyor?

  Sebebleri tartışılır tabii ama bana göre CHP'nin problemi siyaset üretmemesi.Ak Parti'nin gerçekleştirdiği faaliyetler ve Başbakan Erdoğan'ın sözleri üzerine siyaset anlayışı CHP'ni ileriye götüremiyor.Bu gidişle de götürmeyecek.

  Sokakta yapılan röportajlara baktığımızda halk hep aynı şeyleri söylüyor.'CHP, Ak Parti'nin yaptıklarını dava etmekten başka birşey yapmıyor'.

 Revize edilen CHP'de belki de birşey revize edilmedi o da 'Siyaset Anlayışı'.Baykal döneminde'de durum böyleydi.Kılıçdaroğlu döneminde de maalesef öyle.Anamuhalefet partisi gerçekten muhalefet yapabiliyor mu bunu tartışmak gerekiyor.

  CHP'nin muhalefet anlayışı ile halkın muhalefet anlayışı bir olduğu gün CHP İktidar'da olacaktır.

Sevgiler;

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa