28 Ocak 2011 Cuma

6.000 GİRİŞİMCİ ARANIYOR

  Bir işletme sistemi çerçevesinde yapılan satış etkinliklerinde denenmiş, kendini ispat etmiş bir markanın desteği ve güvencesi altında iş yapan, birbirinin kopyası firmaların mal ve hizmet dağılımına yönelik olarak belli bir bedel karşılığında söz konusu marka ve sistemin sahibi olan firma (Franchisor) ile girmiş oldukları bağımsız bir ticari ilişki türüne Francahising diyoruz.

 Ekonomist Dergisinin her yıl hazırladığı 'Franchising 100' araştırmasının sonuçları açıklandı.

Bu araştırma, dev franchise şirketlerinin 6.000 yeni ortak aradığını gösteriyor.Bu sayede 6.000 kişi geçen yıllara göre hayli düşmüş başlangıç bedellerini ödeyerek işyerlerini açabilecekler.Başka iyi haber franchising firmalarından bazılarının ne başlangıç bedeli ne de ciro üzerinden pay talep etmemesi.Dolayısıyla iyi bir firmanın markasını herhangi bir ücret ödemeden satın alabiliyoruz.

 Açıklanan firmalar arasında Mcdonalds,Burger King,Bellona,İstikbal,Doğtaş,Köfteci Ramiz,Mavi Jeans,Dia Sa,Mado,Simit Sarayı,Tefal,Pizza Pizza,Özsüt,Altınbaş,Domino's Pizza,Köfteci ramiz ve Hacıoğlu gibi türkiyenin yüksek miktarda ciro yapan firmalar var.Sayamadığım ise sayısız firma.

 Farklı bir girişimcilik türü olarak ta gösterilen Franchising, kendi işini kurma tutkusu içinde olanlar için şahane bir fırsat.Franchising firmalarının başlangıç bedeli ya da marka satış bedeli olarak talep ettikleri tutarı bu yıl  çok düşürmeleri franchising'i çok daha cazip hale getiriyor.

 Dünya'da 35 milyar dolarlık pazar hacmi yaratan franchising sistemi bu yılda 6.000 kişiye kendi işini kurma fırsatı verecek.

İlgilenlerin kaçırmaması dileklerimle..
 

  Sevgiler...

Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa