5 Şubat 2011 Cumartesi

EKİP İÇİ DENGE,ADALET VE MOTİVASYON

         İyi bir lider, ekip içi dengeyi en iyi şekilde yöneten kişidir.Ekip arkadaşlarınızın çalışmaktan ya da aynı işleri yapmaktan sıkıldığı ve motivasyonlarının düştükleri anları hemen görebilmeli ve çözüm yolu sunmalıdır lider.

    Peki çalışanlarınızın motivasyonlarını arttırmak için neler yapardınız?

--Daha çok para
--Prim sistemi
--Sırt Sıvazlamak
--Ödül
--Ayın elemanı seçmek
--Hisse Vermek

 gibi yöntemler liderlerin bakış açılarına göre seçebileceği yöntemler arasındadır.

 Aslında yukarı da sayılanlar ekip içi rekabeti arttırmaya yönelik unsurlardır.Çalışanlarınız, ekibin en iyisi olmak için çalışacaklar ve işin sonundaki ödül onları motive edecektir.Motivasyonunun ortaya çıkmasının sebebi de budur.Çünkü başarma güdüsü, motivasyonun ortaya çıkmasına neden olan  en önemli unsurdur.

 Lidere düşen en büyük görevlerden biri ise ekip içi adaleti her ne pahasına olursu olsun korumasıdır.Çalışanları birbirinden ayırmamalı, hepsine eşit yaklaşmalıdır.Ekip içindeki dengeyi bozan liderin tekrar ekibi aynı hale getirmesi çok uzun zaman sürebilir.

  Ekibinizin ruhuna uygun motivasyon şeklini seçerek ekip içi adaleti sağlamak,liderin karizmasını ve markasını maximum noktaya çıkaran davranışlardır.

  Sizde iyi bir lider olmak istiyorsanız denge,adalet ve motivasyon kavramlarını kulak arkası etmemeniz sizin için yararlı olacaktır.

Sevgiler;

Etiketler: , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa