4 Şubat 2011 Cuma

SAYGI DUYMAK ve SAYGI DUYULMAK

     Türkiye'de en çok konuşulan,tartışılan ve daima gündemde kalmayı başaran konu 'Özgürlük' tür.

     Özgürlüğün temelinde ise,dil,din,ırk farkı gözetmeden bireyi insan olarak kabul ederek, düşüncelerine katılınmasada saygı duymak vardır.

     Bildiğimiz üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 4 siyasi partiden 550 milletvekili bulunmakta.Mecliste tartışılan yasa tasarılarını izlemek için Trt 3 ü açtığımda,seçmenlerin seçtiği milletvekillerini değil,rastgele seçilmiş bireyler tartışıyor gibi zannediyorum.Yasa tasarısı ile ilgili görüşlerini aktarmak isteyen herhangi partiden bir milletvekili kürsüye çıktığında,konuşması diğer siyasi partiler tarafından sürekli bölünüyor.Ağza alınmayacak sözcükler de duyulmuyor değil.


    Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan bireyler oylarını kullanmış ve oylar neticesinde 4 farklı grup meclise girmeye hak kazanmıştır.Çok doğaldır ki 4 grubun da fikirleri ve bakışaçıları birbirinden farklıdır.

    Peki benle aynı fikir de değil diye konuşmasına müdahale etme hakkını bana kim veriyor ?

   Bu tür konulara çok ilgili biri olarak, milletvekillerinin bu davranışlarını gördüğüm de kanalı hemen değiştirme gereği hissediyorum ve aklıma şunu getiriyorum:Bir ülkenin milletvekilleri böyle ise vatandaşı ne yapsın ?

   Birbiriyle sürekli didişen, görüşlerine katılmadığı için kürsü dışından konuşmasına müdahele ederek hatta kürsüye yürüyerek,kimi zamanlar milletvekillerinin görüşayrılıklarından ötürü birbirlerine küfür ettikleri,birbirlerine yumruk attıkları bir meclis istemiyoruz.

  Herkesin dilediğince konuşabildiği,dilediği siyasi görüşü savunduğu ve bu bireylerin birarada yaşayabileceği uygar bir toplum olmalıdır Türkiye.Tabiki diğer insanlara hakaret etmeden ve özgürlük alanına girmeden.

  Geçen günlerde Uğur Dündar'ın sunduğu Arena Programının konukları Müjdat Gezen,Yılmaz Özdil,Levent Kırcaydı.Eğlenceli ve sosyal mesaj içerisinde geçen bu verimli program da Müjdat Gezen Ak Parti Seçmenleriyle ilgili bir gafta bulundu.

  Müjdat Gezen, “Bir ankette AKP yüzde elli çıkmış. Aslında Aziz Nesin kriterine göre yüzde 60 çıkması lazım” dedi. Yılmaz Özdil ve Uğur Dündar da Gezer'in sözlerine destek verdi.

  Müjdat Gezen,Ak Partiye oy veren %47 lik kesime açık açık 'aptal' demiş oldu.Müjdat Gezen gibi çok saygı duyduğum,çok değerli sanatçı ya bu sözlerin yakışmadığını düşünmekteyim.Müjdat Gezen, düşüncelerini, üniversitemize gelerek bizlerle paylaşmıştı.Katılan da olsa katılmayan da olsa hepimiz saygı duymuştuk.

  Lakin 2007 yılında Ak Partiye oy veren 17 milyon türk vatandaşlarına 'aptal' sözcüğünün kullanılmasının bir haksızlık olduğu kanaatindeyim.Benle aynı fikir de değil diye başka insanları rencide edici sözler söyleme hakkını kimse kendinde bulmamalıdır.Bu ülke de çoğu kesim tarafından saygı duyulmayan Barış ve Demokrasi Partisi dahi TBMM'de grup kurmuştur.Biz Kendisine oy veren yüzbinlerce insana da saygı duymak zorundayız.Eğer düşüncelerinin yanlış olduğunu düşünüyorsak,bunu uygun yollarla, kalp kırmadan ve medeni bir şekilde ifade etmemiz gerekiyor.

  Eğer Kendi düşündüklerinize saygı duyulmasını istiyorsanız,önce sözünü kesmeden karşınızdakini dinleyin.Katılıp,katılmadığınızı ve saygı duyduğunuzu belirtin.Katılmazsanız uygun bir dille bunu belirtinde.Başkalarının da size saygı duyacağınızı göreceksiniz.

  'Önce o değişsin' mantığından çıkmamız gerekiyor artık.Trt ve Emniyet Genel Müdürlüğünün ortaklaşa yayınladıkları sosyal içerikli reklam da Usta Oyuncu Metin Akpınar çok güzel bir öğütte bulunuyor.

  'Trafikte önce siz örnek olun,diğerlerinin de değiştiğini göreceksiniz'

 Bu o kadar değerli bir öğütki bunu genelleyip heryerde kullanabileceğimizi düşünüyorum.'Herkes kendi evinin önünü temizlese dünya temizlenir' gibi önemli ama basit görülen lafları daha da fazla önemseyelim.

  Bu ülke için herkesin bir önerisi,fikri,kanaati var.Hergün yakındığımız,dert yandığımız şeylerin değişmesini istiyorsak ilk önce kendimizi değiştirerek işe başlayalım..

Sevgiler;

Etiketler: , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa