21 Şubat 2011 Pazartesi

Başarıda Şans Faktörü

  İnsanlar,başarma güdüsüyle kendini motive eden varlıklardır ve başarıda şans faktörü her zaman tartışılmıştır.Tartışılmaya da devam edilmektedir.

 Bakın Darrel Royal Şans ile ilgili ne düşünüyor...

'Şansın gerçekleşmesi için önce siz hazır olmalısınız.Şans hiçbir zaman aptal insanların peşinden koşmaz'

 Oldukça göreceli kavram olan şansı yorumlamak oldukça güç.Ama temel meseleleri ele alarak biraz yorum yapabiliriz.

 Başarı isteyen kişinin davranışlarına baktığımızda,hırs,özveri,fedakarlık ve inanmışlık olduğunu görürüz.Şans ise, kişi bu davranışları sergilerken etrafında gezer.Şans aslında hayatımızda her daim olan bir kavramdır.Herhangi bir objeyi ele aldığımızda hep karşılaştırma yaparken rastlarız kendimizi.Annesi babası vefad eden birini görünce ya da zihinsel engelli bir bireyi gördüğümüzde 'ne kadar da' şanslıyız demezmiyiz..

 İş konusunda ise şans hep görünmez bir eldir bize karşı.O kadardır ki şansı sadece kendimiz yaratabiliriz. Hazırlığımızı yapıp şansın gelmesini beklememeli insan.Şansın her daim etrafında olduğunu bilen kişiler başarmaya en yakın kişilerdir mutlaka.Bunu görmek ise elbet beceri ister... aynı zamanda strateji...Büyük şeylerde aramamalı insan şansı.Küçük objelerden yola çıkmalı..Yapboz oyununa yeni başlar gibi.Yavaş yavaş bütüne gitmeli .Nihai sonuca ulaşmak için...

 Etrafımızda aradığımız zaman hiç bulamadığımız bir olgudur.Hep üzerimizde olduğunu düşündüğümüz zaman meyvelerini verir bize..

   İşimizi şansa bırakmayacak kadar kararlı,şansın hep bizle olduğunu düşünebilecek kadar umutlu olmalıyız.

 Unutmayınız ki şans sadece bizim verdiğimiz karalar neticesinde ortaya çıkar..

  
  Sevgiler;

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa