16 Şubat 2011 Çarşamba

ABBAS GÜÇLÜ İLE DEMOKRASİ FARKI

    Abbas Güçlü, Kanal D'de gece geç saatte yayınlanan Genç Bakış Programanın sunucusu,Milliyet gazetesi yazarı,akademisyen ve bir eğitimci.

  Yaptığı program çok gerçekçi, çok gerekli bir program olmasına rağmen dizi yoğunluğundan ötürü geç saatte yayınlanıyor.

 Programa, siyasetçisinden sanatçısına,akademisyeninden gazetecisine ve sporcusuna kadar herkes katılıyor.Aslında katılırken çekinmiyorlar da değil.Çünkü üniversite öğrencileri'nin çok sert açıklamalarına ve sert sorularına maruz kalabiliyorlar.

 Ama bu cesareti gösterip katılmak bile önemli.

 Türkiye gibi demokrasi konusunda gelişemekte olan bir ülke'de demokrasinin en çok koktuğu yer; Tartışma Programları ve Abbas Güçlü ile Genç Bakış Programı'dır.

 İsteyen öğrenci istediği soruyu sorabiliyor istediği konuğa..Soruların şiddeti ise bazen artabiliyor.Gelen konuk neye uğradığını da şaşırabiliyor.

Soru soracak öğrenciler bazen derslerine iyi çalışmıyor ve cevabını alıyor.Ne de olsa karşısındaki genelde gazeteci ya da siyasetçi.İyi çalışmak gerek.

 Salon çoğunluğuna ters gelen sorular ise 'yuh'lanıyor.Programın demokratik olmayan tek yanı belkide.


 Yine'de üniversite öğrencisinin sesini duyurabileceği,gelen konukların eksiklerini gördüğü faydalı bir program.Abbas Güçlü yırtınsada programı erkene alamıyor.Dizilerle onun da başı dertte.

 Zamanınız müsaid olduğunda izlemenizi tavsiye edebileceğim bir program.Hem demokrasi kokması hem de bizim gibi öğrencilerin düşüncelerini öğrenebileceğimiz yararlı bir program..

 Demokrasiden şikayet ettiğimiz bu zamanlarda, demokrasinin işlediği programları da izlemek gerek değil mi?..

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa