23 Şubat 2011 Çarşamba

Bana Birşey Olmaz Demeyin..

  Bireyler,yapılacak olan işleriyle ilgilenirken önemsiz zannettikleri konuları ya ertelerler ya da açılmamak üzerekapatırlar.Bu biriyle görüşmek olabilir,yapılması gereken bir ziyaret olabilir ya da sağlığıyla ilgili önemsemediği bir durum olabilir.


  Kişi önemsemediği işlerin faturasını büyük öder sözünü hepimiz biliriz.Birey iş temposuna kendini kaptırmışken 'bana birşey olmaz kaya gibi adamım' tabirleriyle kendini değil karşısındakini rahatlatmaya çalışır.Genellikle de önemsemediği işleri vakit azlığından değil zor geldiğinden yapmaz.Bu ertelediği durumda bir gün kendisine acı tabloyu gösterebilir.


 Kişinin herşey yolunda giderken başına gelen bir hastalık bir çok şeyi berbat edebildiği gibi bazı şeyleri de tamamen ortadan kaldırabilir.Örneğin;Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmenin yeterli düzeyde sıkı idman yapamamasıdan ötürü sürekli sakatlanması futbol hayatının bitmesine neden olmuştu.


Kimsenin pekte önemsemediği sağlık konusu en ciddi konuda ele alınması gereken bir konudur.Durumunuz ne kadar üst düzeyde iyi de olsa,birşeyleri yiyip içemiyorsanız kısacası diğerleri gibi olamıyorsunuz yaptığınız çok şeye boşa gitmiş demektir.


Merhum Sakıp Sabancı,bedensel engelli kızı için şu cümleleri kurmuştu:'Kızımın sağlığı için bütün mal varlığımdan vazgeçerim'..Türkiye'nin halen sınırlı zenginlerinden olan Sabancı Grubu'nun eski başkanı için para ve şöhret hiçte önemli değilmiş demekki.


İnsan yine de başına gelmeden bilemiyor ama biz tedbrimizi her zaman önceden alalım ve işimizi şansa bırakmayalım.Kariyerimizin en güzel döneminde,en çok para kazanmaya başladığımız günlerde önemsemediğimiz bir durum yüzünden mutluluğumuz kısa sürmesin...


Sevgiler;

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa