26 Haziran 2011 Pazar

Siyasetin Renkli İsimleri..

  2011 Genel Seçimleri,önceki seçimlere nazaran bir çok ünlü ismin dikkatini çekti.

 Hakan Şükür,Hamza Yerlikaya,Sabahat Akkiraz,Saffet Sancaklı ve daha bir çok isim çeşitli partilerden Milletvekilliğine talip oldu.Aralarından bazıları meclise girerken,bazıları isi saf dışı kaldı.

 Ak Parti'den Milletvekili adaylığını açıklayan Hakan Şükür,garanti bir yere konularak meclise girmeye hak kazandı.

 Tutuklu vekillerin meclise girememesinin tartışıldığı son günlerde,bir muhabir çiçeği burnunda vekile,'Yaşananları nasıl değerlendiriyorsunuz' sorusunu yöneltti.Yeni vekilin cevabı ise bir hayli ilginçti.

 Hakan Şükür,'Eşimin rahatsızlığı nedeniyle bir süredir yurtdışındaydım.Bu yüzden yaşananları takip edemedim.Ama partimizin büyükleri ve ağabeyleri gerekli açıklamaları yapacaktır' tarzında bir açıklama yaptı.

 Bu açıklama Hakan Şükür'ün ne kadar acemi olduğunun bir göstergesi.Ayrıca 'büyüklerim ne derse o' açıklaması,kendi fikrinin önemli olmadığını, büyüklerinin dediğinin önemli olduğunu yani biad kültürünü tekrar gündeme getirebilir.

 Parti içinde uzun yıllar çalışan, emek veren,danışmanlık yapan,yüreğini ortaya koyan en önemlisi tecrübeli isimler varken,ünlü isimlerin bir anda seçilebilecek noktalara konulması ve meclise girmesinin tartışılması gerektiğini savunuyorum.

 Hakan Şükür,Türk futbolunun yetiştirdiği en büyük isimlerinden biri.Futbol zekası ve elde ettiği başarılara denecek hiçbirşey yok.

 Ama ünlü olması,sevilmesi ve Başbakana yakın olması Milletvekili olmasına neden olmamalı.İstanbul 3.Bölge 4.sıra Milletvekilliğinin Hakan Şükür için fazla olduğunu düşünüyorum.En azından daha arka sıralarda yer alabilirdi.Mesele burada Hakan Şükür değil tabiki.Mesele kim olursa olsun,bir anda siyasete giren tecrübesi olmayan isimlerin iyi noktalardan aday gösterilmesi.

Parti içi adaleti sağlamak için bu konulara daha fazla özen gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum...

Sevgiler;

Etiketler: , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa