21 Haziran 2011 Salı

Stockholm Sendromu...

   Chp lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Myk toplantısında dile getirdiği 'Stockholm Sendromu' Türkiye'de şok etkisi yarattı.

 Stockholm Sendromu ise,1973 yılında Stockholm kentinde yaşanan bir hayli ilginç soygun olayıydı.Rehinelerin soygucuları savunması,onlardan taraf olması ve bizi kurtarmayın diyerek polislere direnmesi döneme damgasını vuran bir olaydı.

 Chp lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise Ak Parti'ye oy veren %50'lik seçmeni bu psikolojik olayla bağdaştırdı.Yani 'Kendisine zulmedene hayranlık duyması' anlamında değerlendirdi..Bu sözler Ak Parti ve belli Chp'li üyeler tarafından eleştiri konusu oldu.

Daha sonra 'Ak Parti'ye oy veren herkesi kastetmedim'diyerek sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirtti.Stockholm sendromunun gerçek olduğunu siyasette olabileceğinden bahsetti.Belirli bir partiye oy verenler o sendroma tutulmuş demenin yanlış olduğunu ekledi.

Her ne kadar sendorumun bilimse gerçekliği mevcutta olsa,sandığa giden ve oylarını Ak Partiye veren 20 küsür milyon seçmeni bu tür olaylarla bağdaştırmak, anamuhalefet partisinin, yenilgiyi örtmek için mazeret üretme çabasına girmesinin göstergesidir.

 Bu ise tarihin ilk siyasi partisi olan 'Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakışmamaktadır.Türlü türlü vaatlere ve yapılan çalışmalara rağmen oy oranı %26'da kalıyorsa,bu tamemen parti iç dinamikleri ve örgütlenmesiyle ilgili problemlerden kaynaklanmıştır.

 Bu problemleri ortadan kaldırmak için,Ak Parti seçmeniyle uğraşmak yerine,başarısızlık nedenlerini iyi analiz etmeli ve bir sonraki seçimde  başarısız olduğu noktaları artı değere dönüştürmeye çalışmalıdır..


Sevgiler;

Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa