27 Mayıs 2011 Cuma

12 Hazirana Doğru Siyasette Son Durum..

    12 Haziran Genel Seçimlerine sadece 16 gün kaldı.Siyasi Parti liderleri mitinglerine tam gaz devam ediyor.Yeri geliyor gaflar yapılıyor, yeri geliyor ağır ithamlarda bulunuluyor.

   Bunlar bizim tv ve gazetelerden takip edebileceğimiz şeyler.Sanki medyanın yeteri kadar üzerine düşmediği şeyler de var.

 Partilerin kapalı kapılar ardında yaptığı planlar illa ki olacak.Peki nedir bu planlar?

  Bu seçimde dengeler biraz değişiyor.Anketlere göre Ak Partinin sahil kesimlerindeki oylarında artış var.Buna nazaran Kalesi dediği bölgeler de düşüş mevcut.Tam bir santranc oyununa döndü iş.

 Ak Parti'nin oylarında aman aman olmasada 2007 Genel Seçimlerine oranla bir düşüş var.Chp'de ise artış.Mhp ise kaset skandalları ve ardından gelen 10 önemli Milletvekilinin istifası ile şaşkın durumda.Baraj korkusu olduğu için oda hükümete yüklenmiş durumda.Başbakan Tayyip Erdoğan'ın son mitinglerinde sürekli  Milliyetçi Hareket Partisini hedef almasının altında yatan bazı nedenler vardı.

 Peki Mhp'in barajı geçememesi durumunda ne olur?

 Bu durumda meclise iki parti girecek ve en çok oyu olan parti en çok Milletvekili çıkaracak.%1 ile dahi geçse ciddi oranda milletvekili sayısında etkili oluyor.

 Oyları az da olsa düşen bir parti için, diğer partinin meclise girememesi 2007 seçimlerinden bile daha başarılı bir sonuç almaya kadar gidebilir.

 İstenen de,2007' den daha iyi bir sonuç elde edilmesi olduğu için 'başarıya giden her yol mübahtır' yönteminin uygulanması oldukça normal.

 Üç Siyasi Parti'de birbirlerine oynayarak kendilerini sütten çıkmış ak kaşık göstermeye çalışıyor.Kendini halka en iyi ifade edebilen en az gaf yapan,taşlarını en iyi ilerleten bu yarışı (hedefleri doğrultusunda) kazanacak gibi görünüyor.


Sevgiler;

Etiketler: , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa