7 Mart 2011 Pazartesi

Geç Kalınmış Dava..

 
1 Mart 2011 Tarihinde Digitürk'ün blog sitelerine açtığı dava sonuçlanmış ve digiturk davayı kazanmıştı.

İnternet teknolojileri derneği ise dün bu karar için suç duyurusunda bulundu.Açtığı davada ise yazanlar kısaca aşağıdaki gibi...

''Blogspot, Türkiye'den 4 milyon kişinin blogunun bulunduğu Blogspot.com'u kapsamaktadır. Blogspot.com'un bulunduğu IP'ler, aynı zamanda milyonlara Türk vatandaşının ve şirketinin kullandığı Google Analytics, Google Maps gibi hizmetleri de barındırmaktadır. Bu karar, bu hizmetleri aksatacaktır. LigTV'nin maçlarını izinsiz yayınladığı ileri sürülen onlar belki yüzlerce altalan adını yasaklamak mümkünken 4 milyon blog sahibi Türk vatandaşına sansür uygulamak ve milyonlarca Türk vatandaşını suç unsuru içermeyen weblere ve binlerce şirketin hizmet alıp, iş yaptığı Google Hizmetlerine erişimini engellemek ya da aksatmak, kanımızca görevi ihmaldir.

Alan adı yerine IP temelli uygulama, bazı apartman dairelerinde suç işlendiği gerekçesiyle, koca bir mahallenin hatta şehrin dünya ile bağlantısına kesme kararına benzemektedir.

İnternet Teknoloji Derneğinin açtığı dava oldukça yerinde bir davranış ama 4 milyona yakın blog kullancısının ellerinden anılan yazma ve özgürlük hakkı için oldukça geç kalınmış bir dava..

Geç kalınsada kazanma ihtimali hayli yüksek olan dava biz blog yazarları için oldukça iyi bir haber..

 İlk aşamada yanlış karar verilsede adaletin tecelli edeceğine inancımız tam.

Şimdiden blog yazarları için hayırlı olması dileklerimle;

Sevgiler;

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa