3 Mart 2011 Perşembe

'Özgürlük Erişimi Engellenmiştir'

    Geçtiğimiz gün blogspot.com'un kapanma haberiyle birlikle tabiri caizse hepimiz şok olduk.Digitürk firmasının açtığı dava sonuçlandı ve blogspot.com a erişim engellendi.Digitürk kendi yayınlarını izinsiz kullanmalarından ötürü blogger firmasına dava açmıştı.Digitürk yayınlarını izinsiz olarak insanlara izleten 15-20 blogspot kullanıcısı yüzünden,blogspot u yazı yazmak için kullanan 1 milyon kullanıcı artık yazılarını yayınlayamıyor.

 Yurtdışı çıkışlı serversanız o ayrı tabii....

 Düşünsenize...Üniversite de bir grup öğrenci izisiz gösteri yapıyor.Bu gösteri yapıldığı için tüm üniversite öğrencileri uzaklaştırma cezası alıyor.Böyle birşey mümkün mü?

Ya da bir milletvekili hukuka uygun olmayan bir iş yaptığında meclisin kapatıldığını düşünelim.Böyle birşey nasıl mümkün değilse blogger'ın kapanmasıda yersiz ve anlamsız.

 Evet Digitürk firması haklı.Kullanıcılarına ücretli sunduğu imkanı başkalarının yasal olmayan yollarla ücretsiz kullanmamalarını istemesi en doğal hakkı.Ama mahkeme tarafından verilen karar tamamen yanlış.

 Böyle bir durum var ise ya o kullanıcıları tespit edip bloglarını kapatacaksınız ya da kullanıcıların bu yayını almaması için farklı bir sistem geliştireceksiniz.Bu seçenekler arasında siteyi tamamen kapatmak yok.Olmamalıydı da.

Milyonlarca insanın yazı yazma hakkını yani özgürlük hakkını ellerinden almamalıydı bu karar.Ben bu kararı  'Özgürlük Erişimi Engellenmiştir' diyerek yorumluyorum.

Türkiye için büyük bir ayıp olduğunu düşüyorum ve  yetkilileri daha mantıklı karar vermeye davet ediyorum...


Sevgiler;

Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa