24 Mayıs 2011 Salı

Mezuniyete ramak kala ilaç gibi proje...

     Başbakan Tayyip Erdoğan, seçime kısa bir süre kala esnafa ve yeni iş kuracaklara kredi müjdesi verdi.Buna göre 100 bin liralık kredinin 50 bin lirasını devlet verecek. Pozitif ayrımcılık yapılacak olan kadınların kredi limiti, erkeklere göre 5 bin lira fazla olacak.

     Esnafa da çeşitli haklar getiren projenin daha çok bizleri ilgilendiren noktalarına değinmek istiyorum.

     Üniversiteden mezun olacak arkadaşımızın elinde işe yarar,gerçekçi bir proje var ise çeşitli aşamalardan geçtikten sonra da projesi kabul edilir ise Kosgeb bu arkadaşımıza 100.000 TL'ye kadar kredi verebiliyor.Verdiği bu kredinin de tam %50 sini hibe ediyor.Yani aldığımız 100.000 TL kredinin sadece 50.000 TL'sini geri ödüyoruz..

     Hepsi bu kadar değil elbet.İşin bir de faiz kısmı var.Ortalama aylık %0.94 olan faiz miktarının yine yarısı yani %50 si devlet tarafından karşılanacak ve bu krediler ilk 12 ay ödemesiz diğer 24 ay ödemeli olmak üzere 36 ay içinde ödenecek.

     Kendi işini kurmak isteyen ama finansal yönden güçlük çektiği için projesini hayata geçiremeyenler için sunulmaz bir fırsat olduğunu düşünüyorum.Kapsamı ve ödeme esnekliğiyle oldukça faydalı bir proje.

     15 gün sonra 300.000 diplomalı işsiz olacağını varsayarsak,girişimciliğe teşvik eden bu projeyle ilgilenmenizi,çevrenizdeki arkadaşlarınıza anlatmanızı rica ediyorum.

     2 hafta sonra işsiz kalacağı düşünülen bir arkadaşımızın bu projeyle kendi işini kurması,eleman çalıştırması,vergi vermesi,istihdam yaratması,işsizliği azaltması,ülkesinde üretmesi ve ülkesine kazandırması gibi sonuçlarını düşünürsek, 'Hedef 2023' diyen bir Türkiye'nin amaçlarına ulaşmasında biz gençlerin katkısı yadsınamayacaktır.


Sevgiler;



 

Etiketler: , , , , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa