16 Haziran 2011 Perşembe

Seçimden Sonra Genel Durum..

   12 Haziran Genel Seçimlerinden sonra gözler Siyasi Parti liderlerinin yapacağı açıklamalara çevrildi.Başbakan Erdoğan'ın balkon konuşmasından önce,Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kameralar karşısına geçerek,3bucuk milyon yeni oydaş kazanıldığını,1980 den sonra Chp nin en yüksek oyunu aldığını ve oyların %5 arttırıldığına değindi.Ak Partiyi tebrik ederek,peşlerinde olduklarını daha güçlü bir Chp olduğunu ifade etti.

   Kılıçdaroğlundan sonra kameralar Başbakan Erdoğan'ın merak edilen balkon konuşmasına çevrildi.Başbakan konuşmasında,tüm partilerden helallik isteyerek yeni anayasa için birleştirici ve bütünleştirici bir konuşma yaptı.Bu sonuçlarla sadece Türkiye'nin kazanmadığını, Ortadoğu ve Dünya'nın kazandığını belirtti.Artık hesaplaşma değil helalleşme günü diyerek,yaşananların geride kaldığını belirtti.

 Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise diğer liderlere nazaran biraz daha geç bir açıklama yaptı.Çünkü sonuçlardan oldukça mutsuzdu.Bir önceki seçimlere göre oylarını ve Milletvekillerini düşürmüştü.


   Seçimin üzerinden sadece bir gün geçmiştiki,Chp sempatizanı Mesut Değer ve Canan Arıtman,Genel Başkanlarına,'Başarısız olursak istifa ederim' sözlerini hatırlattı ve ortada bir başarı olmadığını, genel başkanın sözünü tutması gerektiğinden bahsetti.Kurultay talebinde bulundu..Kılıçdaroğlu ise kurultay zamanında olur diyerek son noktayı koydu.

 Devlet Bahçeli ise çok sıkıntlı bir süreç geçirdiklerini aslında sonucun o kadarda kötü olmadığına vurgu yaptı.

 Ak Parti cephesinde ise oyları arttırmanın ve her iki kişiden birinin oyunu alma gururu yaşanıyordu.

 Bdp de ise desteklediği adayların seçilmesinden ötürü bir mutluluk hakimdi.Onlarda Milletvekili sayısını arttırmıştı.


 Bu açıklamalara baktığımızda aslında herkesin memnun olduğunu görebiliyoruz.Ak Parti %50 aldı diye seviniyor..Chp %5 arttırdı diye..Mhp baraj altında kalmadı diye...Bağımsızlar ise destekledikleri meclise girdi diye..

  Bunlar söylenmesi gerekenler tabii..Güçsüz gözükmemek kendilerini aklamak için söylenmiş sözler olsa gerek..

  Şöyle ki;

Ak Parti memnun değil çünkü referanduma götürecek Milletvekili sayısına dahi ulaşamadı.

Chp memnun değil çünkü hesapladıklarının çok çok altında bir oy aldı.

Mhp memnun değil çünkü Milletvekili sayısı düştü.

 Bdp memnun değil çünkü %10 barajı düşseydi daha çok Milletvekili çıkarabileceklerdi ve bazı illerden bekledikleri sonuçları alamadı.


 Seçimin elbette bir kazananı vardı ama gerçek bir kazananı yoktu.Kimse tatminkar olmadı bu sonuçlardan..


 Gerçek bir kazanan olmamasının sebebleri ise,reklam çalışmaları,örgüt çalışmaları,yapılan gaflar,vaadlerin tutarsızlığı,ysk kararları,adayların başarısızlığı gibi bir çok neden olabilir.


 2013 Yerel Seçimlerinde Siyasi Partiler tekrar boy gösterecek..Başarızlık nedenlerini tartışmak için oldukça uzun bir süre olucak siyasi partilerin önünde..

 Ama Şimdi verilen sözlerin tutulma vakti..Dün dünde kaldı...Şimdi Türkiye yararı için çalışma ve karar alma vakti..



Sevgiler;

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa