9 Haziran 2011 Perşembe

Seçime 3 Gün Kala Olası Seçim Senaryoları...

      12 Haziranda gerçekleşecek, tüm kamuoyu ve bireylerin asgari ölçüde önemsediği Genel Seçimlere yanlızca 3 gün kaldı.

  Böyle önemli bir seçime az bir süre kalınca kulislerde çeşitli senaryolar dönmeside kaçınılmaz oldu.

  Kulislerde, AK Parti'nin tek başına anayasa yapabilecek kadar milletvekili çıkarıp çıkaramayacağı,Cumhuriyet Halk Partisi'nin,Ak Partinin oylarından ne kadar çalabileceği,Milliyetçi Hareket Partisinin ise %10 barajını geçip geçemeyeceği,geçerse ne kadar oy olacağı konuşuluyor.

   1.Senaryo

 Ak Parti : % 50
 CHP      : % 25
 MHP     : Baraj Altında
 Bağımsız : % 7

      Olması durumunda Ak Parti üçüncü bir partinin meclise giremesinden ötürü tam olarak 371 Milletvekili çıkartarak tek başına anayasa yapabilecek hale gelecek.CHP ise bu durumda 149 Milletvekili çıkaracak,Bağımsız adayların sayısı ise 30 olacak.

 2.Senaryo

   Ak Parti : % 50
   CHP      : % 25
   MHP     : % 11
   Bağımsız: % 7

    Olması durumunda Ak Parti tek başına anayasa yapabilecek hale gelemicek ve 340 civarı Milletvekili çıkaracak.Yani MHP'nin barjı geçme durumunda Ak Partinin 367 sayısına ulaşması oldukça güç.


 3.Senaryo

 Ak Parti : % 45
 CHP      : % 30
 MHP     : % 12
 Bağımsız : % 7

   Bu durumda iste Ak Parti 320 civarı Milletvekili çıkararak,çoğu oylamada yeter sayısı olan 3/5 sayısına yani 330 Milletvekiline dahi ulaşamayacak.


  Hal böyleyken üç Siyasi Parti'de hesap yapmaktan kendilerine alı koyamıyorlar.Ne kadar hesap yapsalarda son sözü 3 gün sonra aziz millet verecek.

 Yapılan anketlere bakıldığında 1. ve 2. senaryoların gerçeğe daha yakın olduğunu farkedebiliyoruz.

 MHP'de ise baraj korkusu az da olsa hala var.Kaset skandalları kimi MHP seçmenlerini olumsuz yönde etkilerken,kimi seçmenleri ise daha da kenetlendirdiğini görebiliyoruz.Ama kendi Milletvekiline (Kaset Skandalı Mağdurlarından MHP Milletvekili Mehmet Ekici sağ seçmenlere aptal demişti.) 'Aptal' diyen bir parti ne kadar kenetlenebilecek o da ayrı bir merak konusu.

Hal böyleyken 12 Haziranı iple çekiyor ve çıkan sonuçları beraber değerlendirmek dileğiyle tüm Türkiye'ye İyi Seçimler Diliyorum..

Sevgiyle;

Etiketler: , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa